2025.09.15. 17:35:58 413 18

Van új a nap alatt – Sütőtökös lasagne
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz egyik legkedveltebb csemegéje kétségkívül a sütőtök, amelynek illata és íze igazi szezonális hangulatot varázsol az otthonokba. Édeskés, mégis karakteres aromája miatt nemcsak magában sütve fantasztikus, hanem számtalan formában felhasználható a konyhában.

Lasagne, sütőtök Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lasagne, sütőtök Fotó: 123rf.com

Krémes levesként melengető fogás, amely még a legszürkébb napokat is felvidítja. Sütemények alapanyagaként pedig különleges textúrát és természetes édességet ad a desszerteknek. A sütőtök ráadásul tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és rostokkal, így nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is. Nagyszerű választás lehet egy könnyed, mégis tápláló vacsorához vagy ebédhez. A változatos felhasználási lehetőségeknek köszönhetően akár sós, akár édes fogásokban megállja a helyét. A szezon egyik legizgalmasabb konyhai kihívása, hogy mindig új formában kóstoljuk meg. És ki tudja? Talán egy különleges, rétegezett fogásban is felfedezhetjük, milyen sokoldalú ez a narancssárga kedvencünk.

Hozzávalók:

  • 1 db hohhaido tök

  • 2 db hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 6 dkg vaj

  • 8 dkg liszt

  • 12 db lasagne lap

  • 2 evőkanál zöldséges alaplé

  • 20 dkg tejszín

  • 20 dkg sajt

  • só, bors, szerecsendió

Mosd meg a tököt, vágd félbe, a magokat távolítsd el. A tököt szeld kockákra, és főzd meg a tököt. Szűrd le a tököt, rakj félre 2,5 deciliter főzőlevet. A hagymát, fokhagymát hámozd meg. A hagymát vágd csíkokra, a fokhagymát kockákra. A vajat olvaszd fel, dinszteld meg rajt a hagymát és fokhagymát. Mehet rá a liszt, amit piríts meg. Add hozzá a tejszínt és a tök főzőlevét. Forrald össze, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Reszeld le a sajtot. A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra. Egy hőálló tálat kenj ki zsiradékkal. Most szépen oszlasd el a szósz egy részét a tál alján, mehet rá a lasagnelap egy része, erre a tök, majd újra a szósz, lasagnelap, és tök, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ha megvan minden, a tetejére mehet a sajt. Az egészet told a sütőbe, 35-45 percre, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...