2023.03.27. 11:00:34 6780 285

Végy egy babérlevelet! – És ellenőrizd, hogy jó-e még?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, a fenti lépést általában kihagyom. Sőt, azt sem nagyon szoktam megnézni, a babérlevél zacskóján mi a lejárati idő? Egyszerűen csak igyekszem elhasználni mind. Pedig jó lesz, ha jobban odafigyelek, mert a babérlevél élete sem tart örökké.

Babérlevél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babérlevél

Ha babérlevél, akkor lencse, bab, savanyúság, vagyis mindenféle földi jó jut az eszünkbe. Ez az apró száraz levél nagyon karakteres ízt tud adni egy-egy fogásnak, rengeteg étel elengedhetetlen hozzávalója.

De meddig jó?

Felbontás után körülbelül még 6 hónapig tudunk illatos, zamatos leveleket kiemelni a csomagolásból. Utána már elindul az elöregedési folyamat, aminek a vége a teljes illat- és íztelenség.

El is rontja?

Szerencsére, ha „lejárt szavatosságú” levél kerül is az ételbe, az nem ront rajt. Ám sajnos, javítani sem fog, hiszen a jellegzetes ízt már nem adja át.

Hogyan ellenőrizhetem?

Mi sem egyszerűbb! Végy a kezedbe egy babérlevelet és morzsold szét. Ha ezek után érzed a babérlevél jellegzetes illatát, akkor mehet is egy „példány” az ételedbe. Ha viszont eltűnt a finom illat, akkor már nem érdemes tovább tartogatnod a fűszernövényt!

Hogyan érdemes tárolni?

Egy légmentesen záródó dobozban kicsit növelheted a levelek élettartamát, akár plusz 6 hónappal is!

És azt tudtad?

A babérlevél gazdag antioxidánsokban és koffeinsavban, így csökkentheti a koleszterinszintet, emellett pedig az erek falára is pozitív hatással van!

Forrás: nosalty.hu, mashed.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...