2022.08.28. 10:59:51 7571 282

A rizs is lehet frissítő! – Dobd fel ezzel a különleges fűszerrel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rizs egy viszonylag egyszerű, sokak által kedvelt, akár magában is fogyasztható (legalábbis a mi hatévesünk szerint:-)) köret, amely szinte a végtelenségig variálható. Elkészíthetjük édesen, mint például rizsfelfújt, vagy tejberizs, de a sós verzió valamelyike általában a vasárnapi ebédünk része.

Főtt rizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főtt rizs

Ehetjük magában, párolva. De keverhetünk bele húst, vagy éppen valamilyen zöldséget: kukoricát, gombát, zöldbabot, de készülhet hagymásan is. Ami szinte mindig beválik, az a rizibizi, amit kicsi, nagy, öreg és fiatal egyarán szívesen fogyaszt. Dobjuk fel egy különleges fűszerrel ezt a cukorborsós verziót, ami garantáltan felfrissít majd a nyári hőségben.

Hogy kerül a menta a rizibizibe?

Hát úgy, hogy belerakod!:-) És hidd el, van neki ott létjogosultsága, úgyhogy bátran próbáld ki!

A hozzávalók:

  • 20 dkg hosszú szemű rizs

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • fél liter zöldséges alaplé

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 db hagyma

  • 15 dkg cukorborsó

  • 5 szár menta

  • só, bors ízlés szerint

A hagymát az olajon párold meg, majd add hozzá az összezúzott fokhagymát és párold őket együtt. Dobd rá a rizst, kicsit pirítsd meg, majd öntsd fel az alaplével. Ebbe a vízbe mehetnek az előzőleg a leveleitől megszabadított, majd összekötözött mentaszárak, és főzd puhára a rizst. Míg fő a rizs, a mentaleveleket mosd meg, hagyd megszáradni, majd vágd csíkokra. A főzési idő lejárta előtt körülbelül 5 perccel mehet a rizshez a cukorborsó is, ha elkészült, akkor pedig a felcsíkozott mentalevél. A menta szárát távolítsd el, sóval, borssal ízesítsd a köreted és már tálalhatod is!

A rizs fajtáját természetesen variálhatod, lehet jázminrizs, barnarizs, amit Te vagy a család szívesen fogyasztatok. A rizs fajtájának megfelelően a főzési idő változhat!

Forrás: www.essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.