Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!
A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!
Gyűjtsd össze a következő hozzávalókat és már indulhat is a lekvárkészítés:
fél kg lilahagyma
10 dkg cukor
1 evőkanál ecet
1 dl gránátalmalé
1 dl vörösbor
fél dl húsleves alaplé
1 ág kakukkfű
só, bors
Pirítsd meg a hagymát az olívaolajon. Közben dobd rá a cukrot, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és mehet rá az ecet is. Magas hőmérsékleten karamellizáld az egészet. Ha ezzel megvagy, öntsd rá az alaplevet, bort, gránátalmalevet, és főzd addig, amíg lekvár állagú nem lesz. Hagyd kihűlni, töltsd üvegekbe és hűvös helyen tárold. Hűtőben 8-10 napig eláll. Sajtok, grillhúsok mellé tökéletes.
Forrás: www.chefkoch.de